HockeyNews
PLUS

Pettersson: "Tänker bara på att få chansen i NHL"

(4681) Atlantic division
Bildbyrån

Publicerad: 29 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

AHL-KOLLEN. Emil Pettersson fortsätter att vara en av svenskarna som producerar mest i AHL.

Pettersson har påbörjat sista året på kontraktet och i senaste matchen hittade han kemi tillsammans med det finländske forwardslöftet Eeli Tolvanen, 19.

– Just nu tänker jag bara på att spela bra och få chansen i NHL. Tolvanen är riktigt duktig och det var skönt att vi producerade direkt, säger Pettersson till HockeyNews.se.

Läs fler artiklar om AHL 

Emil Pettersson pratar om offensiven när han beskriver skillnaden på Milwaukee Admirals nu och förra säsongen i ligan när laget missade slutspelet.

En av spelarna som bidrar med spets är finländaren Eeli Tolvanen, 19, som stod för 36 poäng (19+17) på 49 matcher KHL och Jokerit förra säsongen. Han spelade JVM, OS och VM för Finland och är en stor talang på väg fram.

I senaste matchen mot Manitoba spelade Pettersson, Tolvanen och Anthony Richard tillsammans och stod för två av målen i 1–4-segern.

– Jag har spelat med lite olika folk men nu senast var det vi tillsammans och det gick bra direkt och det var skönt att nypa dit två mål framåt också, säger Pettersson till HockeyNews.se.

– Tolvanen är en riktigt duktig spelare och hans skils i avgörande läget är riktigt bra. Jag förstår att han gjort mycket poäng tidigare och nypt dit en del mål också för han har ett bra skott.

Milwaukee toppar Central division och är bäst i hela den västra konferensen just nu. 

Pettersson är uppe i åtta poäng (4+4) efter 10 matcher.

– Det funkar bra. Vi har en bra känsla och ett bra go i laget. Vi har bytt coach och bytt en del spelare också men vi har direkt fått ihop det och spelat bra hockey. Det känns som att vi är bättre offensivt i år jämfört med förra året. Vi har fått en bra start, säger Pettersson som spelar sista året på sitt nuvarande kontrakt.

– Just nu fokuserar jag bara på att spela så bra som möjligt och få chansen i NHL. Man vet vad som gäller och det finns i bakhuvudet men det är inget jag kan fundera mer på just nu. Det gäller att spela bra och sätta sig i en situation att man får ett bättre kontrakt nästa gång det är dags att skriva, säger han.

Hur ser du på Elias comeback?

– Jag vet inte om han kan ha en dålig match längre…det är häftigt. Både i Hockeyallsvenskan och SHL har han varit lite försiktig i starten första 6-7 matcherna men nu har det gått väldigt bra direkt och jag tror det är skönt för honom med tanke på förväntningarna och allt som skrivs i media. Nu har det varit fullt ös direkt från början. Han gör så otroligt smarta saker på isen och det är kul att se honom lyckas så bra, säger Pettersson.


•••

Lämnade Växjö med två SM-guld

Eric Martinsson har tagit stora kliv i SHL under åren i Växjö Lakers och lämnade Sverige med två SM-guld vid 26 års ålder. Intresset från NHL-klubbarna har stadigt ökat under åren och Martinsson skrev till slut på för Minnesota. På sju matcher för Iowa i AHL har Martinsson gjort fyra assist.


En poäng per match för Brännström

Vegas har lagt beslag på ett av våra mest intressanta backnamn just nu. Erik Brännström gör sin första säsong i USA och 19-åringen avgjorde på övertid i AHL-debuten för Chicago. Han har också fått uppleva det fysiska spelet på de mindre rinkarna i Nordamerika. Brännström har totalt sett noterats för sju poäng (2+5) på lika många matcher. En bra start på säsongen för JVM-backen som med sina sju poäng gjort näst flest bland svenskarna i Central division.


Dubble VM-guldmedaljören mållös

Dennis Everberg var med och vann VM-guld med Tre Kronor i såväl Köln som Köpenhamn. Nu gör forwarden sitt andra försök att slå sig in i NHL. 2014-2016 spelade Everberg 70 matcher för Colorado Avalanche, nu fick han starta säsongen i AHL och på sju matcher har han noterats för ett assist men är fortfarande mållös. HockeyNews.se pratade med Everberg efter premiärhelgen tidigare i år och då gav han sin syn på fortsatt spel i AHL under säsongen .


Ytterligare en mållös landslagsforward

Succémannen Jacob Nilsson gick från Tingsryd i Hockeyettan till Mora och spel i landslaget på tre säsonger. Det gav honom till slut en chans i Nordamerika och Nilsson skrev på ett ettårskontrakt inför årets säsong. Nu har han fått spendera tiden i AHL och Rockford där han väntar på sitt första mål. Två assist på nio matcher så här långt.


Comeback efter sex månaders skadefrånvaro

31-årige Carl Gunnarsson närmar sig comeback efter sex månaders skadefrånvaro. Han skickades till San Antonio för att spela sina två första matcher. Tidigare under måndagskvällen kallade Gunnarsson och ytterligare tre spelare tillbaka till St Louis och snart väntar comeback i NHL för svenskbacken.


Läs fler artiklar om NHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!